Skip to main content

shannon-meats

shannonmeaturedShannon Meats Matured

Topkwaliteit mals en smaakvol Iers rundvlees

Met Shannon Matured Label kunt u rekenen op een constante hoge kwaliteit mals en smaakvol rundvlees van Iers grasgevoerd vee.

  • Gegarandeerde eerste keuze via een handmatige selectie
  • Alleen jonge vaarzen van Hereford en Aberdeen Angus vleesrassen
  • Slachtgewicht tussen de 280 en 310 kilo
  • Geselecteerd op bevleesdheid, vetbedekking en marmering.
  • Eenvoudig te portioneren
  • Rijping van 11 dagen aan het been
  • Vacuümverpakt met een houdbaarheid van 28 dagen
  • Traceerbaar van boer tot bord

Constante kwaliteit
Het Shannon Meats 'Matured' label is speciaal ontwikkeld voor de toenemende vraag van de Horeca naar een constant aanbod van mals en smaakvol Iers rundvlees van topkwaliteit. Shannon Matured Label voert alleen de hoogwaardige delen in het assortiment, die door het lage slachtgewicht eenvoudig te portioneren zijn. Producten worden uit eigen voorraad in Nederland uitgeleverd.

Handmatige selectie
Dankzij de unieke samenwerking met Ierse vleesverwerkers kan Shannon Meats rekenen op een gegarandeerde eerste keuze via een handmatige selectie bij diverse slachterijen in Ierland. Alleen jonge vaarzen van de vleesrassen Hereford en Aberdeen Angus met een slachtgewicht tussen de 280 en 310 kilo komen in aanmerking. Speciaal voor het 'Matured' label geselecteerd op bevleesdheid, vetbedekking en marmering.

Matured
Rundvlees onder het 'Matured' label is malser en voller van smaak door de extra rijping. Het vlees wordt tussen de 11 en 14 dagen aan het been gerijpt voordat het wordt verwerkt in de benodigde technische delen. Door de vacuümverpakking kan het vlees doorrijpen met een houdbaarheid van 28 dagen.

100% Traceerbaar
Shannon Meats Matured is gegarandeerd traceerbaar van boer tot bord. Alleen vaarzen van veehouders die deelnemen aan het Ierse Kwaliteitsborgingssysteem (BQAS) worden gebruikt bij de selectie. Het rundvlees komt van dieren jonger dan 24 maanden, die een groot gedeelte van het jaar buiten grazen. De vleesverwerking wordt gedaan door C&J Meats. Dit bedrijf is Efsis* gecertificeerd en voldoet aan de strengste eisen op dit moment.

Shannon Matured label is verkrijgbaar als:

  • Rib-eye
  • Dunne lende
  • Dikke lende
  • Bovenbil
  • Ossehaas

* EFSIS is one of the leading global inspection and certification experts. EFSIS provides retailers, manufacturers, farmers and caterers throughout the world with expert inspection and certification of their operations to ensure only the highest standards are maintained.